Perisa fortsetter i Gjøvik HK

Gjøvik håndballklubb og Valter Perisa er enige om å fortsette samarbeidet. – Jeg gleder meg til å fortsette det vi startet på i vinter. Nå skal vi ta nye steg, sier Perisa.

Da sesongen 2019/20 ble avbrutt, lå Gjøvik på nedrykksplass, ett poeng bak laget foran og med tre kamper mindre spilt. Håndballforbundet avgjorde at siden lagene hadde ulikt antall kamper, måtte poengsnittet per spilte kamp bli tellende. Og dermed var plassen i 2. divisjon berget.

Bygge lag for framtida

– Nå skal vi bygge et lag for framtida, men allerede neste sesong skal vi bite godt fra oss i 2. divisjon. Valter Perisa er mannen som kan hjelpe oss med det, sier styreleder i Gjøvik Håndballklubb, Sigmund Hagen.

Treneren selv er både realist og optimist foran neste sesong.

– Vi skal ikke plage oss selv med å begynne å snakke om opprykk. Men jeg ser så mye potensiale i disse jentene at jeg tror vi skal kunne ta nye steg fra denne sesongen. Jeg gleder meg til å fortsette det vi startet på i vinter, sier Perisa.

Førstevalg som trener

Sportslig leder i klubben, Mirsad Pestalic, forteller at Perisa var førstevalget.

– Vi så hvordan han kom inn og gjorde noe med jentene våre på den korte perioden han fikk være trener før sesongen ble avbrutt. Det ville vi bygge videre på, forteller Pestalic.

Klubbens sportslige ledelse jobber også med neste års lag.

– Vi begynner å få en oversikt over hvem som er med videre av årets spillere, og hva vi trenger av forsterkninger. Men det må vi komme tilbake til senere, sier Pestalic.

Økonomi til å klare krisa

Gjøvik håndballklubb har gjort en jobb for å få orden i økonomien. Det er styrelederen glad for nå.

– Vi får inntektssvikt både på medlemsavgifter og sponsorsida denne våren. Da er jeg sjeleglad for at vi ikke gikk inn i denne krisa med et underskudd. Vi skal klare dette, sammen med foreldre, spillere og trofaste sponsorer, sier Sigmund Hagen.