GJØVIK HÅNDBALLKLUBB ser framover – OPP OG FREM!

Sigmund Hagen innstilt som ny styreleder i Gjøvik HK: – Kjempespennende

Sigmund Hagen er av valgkomiteen innstilt som ny styreleder i Gjøvik HK sammen med Steffen Csirmaz som ny nestleder.
Sigmund Hagen er av valgkomiteen innstilt som ny styreleder i Gjøvik HK sammen med Steffen Csirmaz som ny nestleder. Foto: Arkivbilde

– Det er hyggelig å kunne bidra og viktig å jobbe med idrett i sitt eget nærmiljø. Dette blir både kjempespennende og interessant.

Det sier Sigmund Hagen etter å ha blitt innstilt av valgkomiteen som ny leder i Gjøvik HK. Steffen Csirmaz er for øvrig innstilt som ny nestleder. Csirmaz har tidligere vært styreleder i forløperen til dagens Gjøvik HK, Gjøvik og Vardal HK.

Det var under et medlemsmøte i Gjøvik HK torsdag kveld valgkomiteen presenterte sin innstilling til det ekstraordinære årsmøtet førstkommende torsdag. Sigmund Hagen presiserer at det er klubben som skal velge nytt styre på dette årsmøtet.

Bred erfaring

– Jeg registrerer at Gjøvik HK har hatt noen utfordringer. Samtidig er det en klubb med lange og stolte tradisjoner som bør være et fyrtårn i Gjøvik-idretten, påpeker Sigmund Hagen.

43-åringen har bred erfaring som styreleder, innen organisasjonslivet og politikken. Han har vært medlem av Oppland fylkesting fra 2003 og fylkesutvalget fra 2009. I tillegg er han leder i Gjøvik Arbeiderparti etter tidligere å ha vært sentral i Gjøvik SV i mange år. Han har også vært styreleder i Byen vår Gjøvik i en periode.

– Jeg har sittet i ulike styrer i mange år, både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Det håper jeg er nyttig erfaring som jeg kan ta med meg dersom jeg blir valgt til ny styreleder i Gjøvik HK, sier Hagen.

Prate med folk

Både han og Steffen Csirmaz kjenner hverandre godt fra før, noe Sigmund Hagen tror vil være en stor fordel.

– Vi er klar over hverandres styrker og svakheter. Steffen kjenner også Gjøvik-håndballen og klubben godt fra før, påpeker Sigmund Hagen.

– Hva blir det viktigste å ta fatt i slik med en gang?

– Å skape ro i rekkene og prate med folk for å høre ulike syn og hvilken retning de mener klubben bør styre mot. Jeg har ingen sterke formeninger om det sjøl. Derfor må jeg bli kjent både med styret og klubben og involvere medlemmene. Det føler jeg vil være et veldig bra utgangspunkt. Kommunikasjonen og dialogen må bli bedre for å vitalisere klubben. Men det vil selvfølgelig ta litt tid, sier valgkomiteens kandidat til ny styreleder i Gjøvik HK.

Mange vil bidra

Ellen Beate Skogli i valgkomiteen i Gjøvik HK sier at mange har bekreftet med et stort JA, at de vil bidra i ulike roller i klubben. Som styremedlemmer har komiteen innstilt Heidi Lehre, Mirsad Pesta Pestalic, Aina Bjeglerud, Aleksander Houge Mellemberg, Stig Larsstuen, Anne Berit Topp og Steinar Mæhlum. Bare de to førstnevnte er gjenværende fra styret som ble valgt på det siste, ordinære årsmøtet i klubben.

– Jeg kan også røpe at vi har gode navn som blant annet Randi Braastad, Kai Egil Simenstad, Lene B. Pettersson og Geir Stavsøien som ønsker å bidra i ulike komiteer, sier Ellen Beate Skogli.