Valter Perisa er tilbake i Gjøvik HK

Valter Perisa blir ny hovedtrener for Gjøvik Håndballklubbs damelag. Han får med seg dagens trenere Emi Uchibayashi og Kai Vidar Lundstad i støtteapparatet.
Perisa er noe nær en legende i håndballen i Innlandet, med fartstid i Lillehammer, Toten, Gjøvik og Elverum.
Ledet Elverum til Eliteserien
På begynnelsen av 2000-tallet var han trener for Totens damelag i to perioder, og ledet også klubbens J18-lag til NM-gull. I sesongene 2004-2006 ledet han som spillende trener Elverum opp fra 1. divisjon til Eliteserien, noe som ble starten på klubbens vei mot en posisjon som Norges beste herrelag.
I 2007 tok Valter Perisa over eliteserielaget Gjøvik/Vardal, men han trakk seg som trener etter en halv sesong på grunn av sykdom i nær familie. Nå, tolv år senere, er altså Perisa tilbake på Gjøvik.
– Jeg er fortsatt både sulten og lysten i å skape suksess med dette laget, sier Valter til oss.

Styreleder i Gjøvik Håndballklubb, Sigmund Hagen, er svært fornøyd med endringene i støtteapparatet.
– Både nåværende hovedtrener Emi Uchibayashi og styret har vært klar på at vi trengte nye impulser for å få ut potensiale til de mange talentfulle spillerne vi har. Vi er glade for å ha en erfaren kar som Valter på plass og samtidig beholde Emi. Hun er utrolig viktig for klubben og kommer til å ha en sentral rolle framover, selv om Valter tar hovedansvaret for A-laget, sier Hagen.
Valter vil lede første trening tirsdag 21. januar og leder laget i sin første kamp mot LFH09 onsdag 22. januar.